sobota 12. července 2014

Podzimní Šumava


Minulý víkend, tedy spíš prodloužený víkend, jsme strávili s kamarády na Šumavě. Vyráželi jsme v pátek v noci, abychom ušetřili jednu noc v penzionu...náš první výlet mířil do Bavorského lesa, přesněji tedy do Tier-Freigelände neboli takové alá safari:) (K dispozici česká brožura informačních cedulí.) Ale byla tam spíše klasická zvířata...vlci, prasata, medvědi, jeleni, sovy....celkový okruh je 7 km, ale strávíte na něm skoro 3 hodiny:o) Poté nás čekala rozhledna na stezce v korunách stromů...zajímavá stavba. Odpoledne jsme ještě zvládli cestu k Černému a Čertovu jezeru.


Ubytování jsme měli zajištěné v malém penzionku na Nové Hůrce nedaleko Prášil. Další den nás čekal kratší výlet na Prášilské jezero, pak na Poledník. Celý den bylo nádherné počasí, takže jsme fotili o sto šest. V Prášilech jsme se dozvěděli, že rozhledna na Poledníku je už v listopadu zavřená...ale jelikož bylo krásně, paní co prodávala lístky nahoře se rozhodla, že ji pro dnešek výjimečně otevře:) tak to jsme měli štěstí a byli jsme rádi...Však se nám otevřel krásný výhled na Šumavu a v dáli i na Alpy.


Pondělí bylo ve znamení opět krásného počasí. Vyrazili jsme na Modravu a prošli jsme si trasu na Cikánskou lať - Březník - a zpět na Modravu. Po cestě z Březníku jsme narazili na zážitkovou cestu „Proměna horské smrčiny“, ...vedla lesem, skrz polomy, mokřiny, přes pařezy - troška dobrodrůža:-) Odpoledne jsem zvládli ještě krátkou procházku z Antýglu podél Vydry skoro až k Turnerově chatě.


Úterní ráno nevypadalo moc vábně, mlha a mrholilo...já bych nejradši jela hned domů, ale nelituji, že jsme vyrazili do Boubínského pralesa a na rozhledu Boubín. Na rozhledně jsme sice nic neviděli...ale ta mlha...dávalo nám to zase jiný rozměr pro focení, mělo to svoje kouzlo.

Celý podařený víkend jsme zakončili na extra výhodné pizze (2ks za 99 Kč - ať žije slevománie:) v Praze na Letné a nakoupili jsme drobnosti v Ikei - bez toho by to přeci nešlo:o)

Fotodokumentace u a u Kuby.

Tak zase příště na blogu, třeba u Vánoc nebo u luxusního brownies.

4 komentáře:

Hanka řekl(a)...

jako vždycky parádní fotky.
a jinak zírám, co všechno se dá stihnout za víkend (i prodloužený).

Má to šťávu! řekl(a)...

když je auto na přesun, tak to jde:)

Eva řekl(a)...

Fotky jsou nádherný! Hlavně ten dravčí polibek!

Svatava řekl(a)...

Výborné. To nebe se obzvláště vypeklo ;-)